top of page

Hasp-O Zepperen - Vriendschapsdagen

Bijgewerkt op: 8 dec. 2021

1ste jaars:


De eerstejaars maken het goed aan Zee!
2de jaars:


Ook de tweedejaars gingen op vriendschapsdagen. Ze trokken naar de Ardennen. De eerste dag stond een bezoek aan de mijnen in Blegny op de planning en leefden ze de leerlingen zich uit tijdens het nodige sport en spel. De tweede dag ontpopten de leerlingen zich tot echte overlevers in de natuur. Ze namen deel aan een workshop 'bushcraft' en maakten in de namiddag een tocht van 8 km per kayak. Op de laatste dag maakten de tweedejaars een mooie wandeling langs één van de vele mooie plekjes in de Ardennen. Uiteraard werd er door de leerkrachten ook iedere avond een fijne (en spannende) avondactiviteit voorzien.3de jaars:


Antwerpen! Een bezoekje aan het MAS, of een kijkje in het Coca Cola Center, ...

Het zijn een aantal dingen die de leerlingen van het 3de jaar zullen ontdekken op de vriendschapsdagen.4de jaars:


Wij trekken met de leerlingen van het 4de jaar naar Den Haag. Onze tweedaagse bestaat uit een mix van allerlei boeiende activiteiten, maar vanzelfsprekend wordt er ook tijd gemaakt voor informele momenten die de vriendschapsbanden en klassfeer alleen maar ten goede zullen komen. Ook willen we de zelfredzaamheid, sociale en ruimtelijke vaardigheden bij leerlingen vergroten aan de hand van een aantal opdrachten. Zo starten we met een stadsspel op dag 1, verkennen we Den Haag en gaan we tegen de avond aan Bowlen in Scheveningen. Dag 2 brengen we een bezoekje aan Museon en Madurodam!5de jaars:


De 5de jaars worden even maneblussers van Mechelen.

Sport, Leren en Onstpannen! Dat zijn de 3 kernwoorden die centraal staan voor de vriendschapsdagen van de 5de jaars. Met een grote portie teambuildingsactiviteiten maken ze van de vriendschapsdagen een leuke kennismaking van elkaar in het mooie Mechelen. Ze bezoeken er ook de alom bekende Sint-Romboutstoren en mogen iets verderop in Planckendael de fauna en flora bezichtigen. Samen enkele leuke dagen sportief, lerend en met de nodige ontspanning doorbrengen.6de jaars ASO:


Berlijn! Hoofdstad van Duitsland, metropool, de op één na grootste stad in de EU en één van de grootste culturele, politieke en wetenschappelijke centra. Naar jaarlijkse gewoonte vertrokken onze laatstejaars van het ASO. Een vijfdaagse reis waarin herinneringseducatie zeer ruim aan bod komt. Een combinatie van kunst en cultuur wordt er afgewisseld. De leerlingen bezoeken o.a. de Brandenburger Tor, het Rijksdaggebouw, de Berlijnse Muur, het Holocaustmonument, het Gedenkstätte Berliner Mauer en het Treptower Park. Een geslaagde vriendschapsdagen die de blik van onze laatstejaars op heel veel facetten duidelijk zal verruimen!6de/7de jaars TSO/BSO:


De leerlingen van het 6de gaan de volgende 3 dagen de Westhoek verkennen in het kader van WO I. Onze 7de jaars zijn er ook bij en geven info en uitleg. Zo zullen ze een bezoekje brengen aan de Ijzertoren en dodengang in Diksmuide gevolgd door een wandeling aan de havengeul in Nieuwpoort. Dag 2 staat Ieper en o.a. de Menenpoort op de planning.75 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page