top of page

Kleine helden van Hasp-O Stadsrand

In deze crisistijden ben ik elke dag op de baan om een optimale verzorging te bieden aan de huisdieren van coronapatiënten.


Ik heb dit initiatief bedacht omdat ik het beangstigend zou vinden als een alleenstaande persoon in het ziekenhuis wordt opgenomen en dat het huisdier sterft door ontbering omdat niemand van het huisdier afwist.


De dag na mijn beslissing heb ik een video op Facebook geplaatst en heb ik mij beschermingsmateriaal aangeschaft. Ik nam contact op met de burgemeester en met de dienst Dierenwelzijn van Sint-Truiden. Mijn voorstel werd toen ook doorgestuurd naar het Sint-Trudo Ziekenhuis.


Een paar dagen na de oproep kreeg ik al telefoons ivm mensen die ziek waren of in quarantaine zaten – uit angst om besmet te worden.


Momenteel verzorg ik nu een 55-tal dieren waarvan de eigenaar helaas overleden is, wat het emotioneel natuurlijk wel een beetje zwaarder maakt, maar toch blijf ik me inzetten omdat we hier samen door moeten!


Stef Potargent – HSR7Dza


* Ken jij ook een dergelijk ‘kleine helden-verhaal’ of heb je misschien zelf een initiatief genomen voor andere mensen of voor dieren in deze moeilijke corona-tijd? Laat het ons weten!
62 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page