top of page

Hasp-O Zepperen - Oud-leerling Dieter Gaens - Stage bij Rikolto - Vredeseilanden

Bijgewerkt op: 9 jul. 2020


Leerlingen van onze school nemen vaak deel aan de inleefreis naar Nicaragua, georganiseerd vanuit Intercambioso Sint-Truiden.


In 2015 nam onze leerling Dieter Gaens, samen met mevr. Cloots Inge hieraan deel.

Dieter loopt ondertussen stage bij Rikolto - Vredeseilanden, het vroegere Vredeseilanden. Een mooi bewijs dat de inleefervaringen die wij onze leerlingen aanbieden, achteraf soms echt wel een invloed heeft op hun verdere levenswandel.


Dieter heeft er voor gekozen om stage te lopen binnen een organisatie waar de SDG's uitgesproken op het voorplan staan, iets waar het Nicaraguacomité én onze school beide hard op inzetten.

Hieronder kunnen jullie een bericht van Dieter terugvinden. Hij roept in zijn bericht op tot steun voor een sponsorproject t.v.v. Rikolto:

"Dag vrienden,

Neenee mopje. Zoals sommigen onder jullie weten loop ik sinds begin februari stage bij Rikolto VZW (het vroegere vredeseilanden), ja da zijn die met hun mannekessleutelhangers.

Ik zelf ben niet altijd de eerste om een goed doel te steunen omdat ik net zoals veel mensen soms wel eens twijfel over dingen als: ma waar gaat mijn geld dan naartoe? steken die da nie gewoon in hun eigen zak? Heeft da eigenlijk wel zin?

In dit geval heb ik het geluk dat ik het eens vanop de eerste rij heb mogen bekijken. Ik heb gemerkt hoe onmisbaar het werk van mijn "collega's" is om in de toekomst er voor te zorgen dat wij op deze aarde, met een groeiende wereldbevolking, nog iets te eten gaan hebben. En nee, voor de mensen die denken: pff die willen dat ik vegetariër word eh, ik voel het al. Daar gaat het hier niet om 🙂 Voor meer informatie mag je mij altijd contacteren of verwijs ik heel graag naar de webiste van Rikolto: https://www.rikolto.be/

Ik heb besloten om mee te doen aan de actie #rondjekot. Hier engageren mensen zich om, voor een bepaald sponsorbedrag, op 31 mei rond hun eigen kot te lopen. Mijn actiepagina vind je terug via deze link: https://acties.rikolto.be/3158p7527g0g

Als je zin hebt kan je hier heel gemakkelijk steunen via een onlinebetaling. Per 10 euro zal ik 1 km afleggen. Je mag uiteraard ook minder dan 10 euro sponsoren. Alle kleine beetjes helpen om mij op 31 mei af te laten zien.

Ik wil even benadrukken dat niemand zich verplicht moet voelen. Ik kan daar zelf ook niet tegen als ze u een een dwingend gevoel geven om iets te steunen. Hartelijk bedankt om mijn gezever te lezen 😉

Met vriendelijke groeten,

Rikolto (Vredeseilanden)

Rikolto betekent ‘oogst’ in het Esperanto.


We coachen boeren om beter te oogsten en sterke zakenpartners te worden. We oogsten nieuwe ideeën om een groeiende wereldbevolking duurzaam te voeden."

18 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page