top of page

Sterk werk in de serre

De leerlingen en leerkrachten blijven sterk aan het werk in de serre! Maar dag en nacht zijn er ook andere toppers aanwezig.


Vandaag in de kijker: onze Macrolophus pygmaeus, de vraatzuchtige roofwants die verschillende plagen aankan! Deze staat altijd paraat in de tomatenserre. Een duurzame productie, in harmonie met de natuur. Even een close up!


Sinds enkele jaren worden tomaten- en auberginetelers in de strijd tegen wittevlieg bijgestaan door de roofwants Macrolophus pygmaeus. Aangezien deze natuurlijke vijand haar leger traag opbouwt, is het belangrijk de roofwants reeds vroeg in het voorjaar uit te zetten. Maar als zij op goede slagsterkte is, beschermt zij het gewas niet alleen efficiënt tegen wittevlieg, maar eet zij ook spintmijt, motteneitjes en bladluis.

We moeten ze natuurlijk ook in leven houden en ondersteunen. We beginnen met Nutrimac en gaan 1x per week verder met Artemac. Een alternatieve voedselbron op basis van garnaal, want dat vinden ze heerlijk! Het filmpje toont aan hoe we ze voeden.

Kijk nu, klein, groen en dapper!

Naast de leerlingen en leerkrachten die dit alles opvolgen, willen wij ook BIOBEST bedanken voor de steun!


51 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page