top of page

Info over Hasp-O Zuid

Een ‘buitengewone’ school die jongeren die een extra duwtje nodig hebben, individueel en specifiek begeleidt.  

Door onderwijs en zorg op maat geeft Hasp-O Zuid maximale kansen aan al zijn leerlingen. Hasp-O Zuid biedt opleidingsvormen 2 en 3 aan.  

 

Opleidingsvorm 2 heeft als doel de jongeren voor te bereiden op maatschappelijk functioneren, participeren en tewerkstellen in een omgeving waarin ondersteuning voorzien is.

Opleidingsvorm 3 bereidt jongeren voor op tewerkstelling in het gewone arbeidscircuit. Hasp-O Zuid biedt de volgende opleidingen aan: medewerker brood- en banketbakkerij, medewerker hout, logistiek assistent in de zorg.

De alternerende beroepsopleiding (ABO) is een specifieke oproep in het buitengewoon secundair onderwijs voor leerlingen van opleidingsvorm 3. Hiermee wordt gemikt op een groep jongeren die competenties wil ontwikkelen in het kader van de integratiefase van het buitengewoon secundair onderwijs OV3. Met het ABO-project wil men jongeren de kans geven om na de initiële opleiding in het BuSO een extra jaar te volgen in de vorm van een alternerende opleiding onder het statuut van stagiair. Het ABO-project is maar mogelijk met de steun van ESF en de Vlaamse Overheid. Wanneer de jongere na afloop van dit extra jaar het minimale vereiste urenaantal behaalt, heeft hij/zij recht op ESF-financiering van 500 euro. Er zijn jaarlijks 60% jongeren die doorstromen naar tewerkstelling of een vervolgtraject opstarten.

Brochures

Download hier het Scholenprotocol van

de stad Sint-Truiden

scholenprotocol.png

Download hier de infobrochure van Hasp-O Zuid

Hasp-O Zuid cover

Download hier het schoolreglement van Hasp-O Zuid

schoolreglement zuid.jpg
bottom of page